A Miele főzőlap lehetőségek
Akár szenvedélyesen szeretsz főzni, akár csak különleges alkalmakra készítesz ínycsiklandó ételeket, a megfelelő főzőlap kiválasztása a konyhádba összetett és átgondolt döntés, olyan, amelyet hosszú távra hozol meg. A kiválasztásánál érdemes mindent átgondolni és egyszerre figyelni az esztétikára, a minőségre, a kezelhetőségre, a biztonságra és a kényelemre is: ezért nem könnyű eldönteni, hogy milyen Miele főzőlapot válassz. Íme a lehetőségek és segítség a jó döntéshez.
A Miele gáz főzőlap
A gáz főzőlapon gázégőket találsz az égők lánggal égnek, a tetejükön általában lángszabályozó segíti a pontos melegítést. Vitathatatlan, hogy a gázfőzőlapok a legnépszerűbbek a profi szakácsok és a gasztronómia iránt érdeklődők körében. Számtalan előnyük van: azonnali, erőteljes hőt biztosítanak, amely gyorsan és egyszerűen szabályozható, bármilyen típusú főzőedénnyel használhatók, viszonylag olcsón üzemeltethetők, és a főzőfelület a használat után gyorsan lehűl. Fura de a gáz elsődleges energiaforrásnak tekinthető, amíg eljut hozzád nem kell átalakítani, ezért nem keletkeznek szennyező anyagok, mint az áramtermelés esetében - így talán a legzöldebb megoldás. A gázfőzőlapok hátránya, hogy ehhez be kell vezetni a gázt az otthonodba, illetve meg kell oldani a gázellátást az adott ponton. Érdemes figyelembe vennie, hogy a gáz főzőlapot a legnehezebb tisztítani, illetve kérdés, hogy mennyire illenek egy modern konyhába. Nem szabad elfelejteni a gas on ceran modelleket melyek rozsdamentes acél helyett elegáns üveg felülettel rendelkeznek.
A Miele elektromos főzőlap
Az elektromos főzőlapok rendkívül esztétikusak, tökéletesen illenek bármilyen modern konyhába. A Miele elektromos főzőlapok elektromos áramot használnak a hő előállításához, ma már nagyrészt kerámia bevonatúak. Az elektromos főzőlapok folyamatosan fejlődnek, ma már zónás és zónák nélküli is elérhető. Ezek hagyományos sugárzó elemeken keresztül működnek, amelyek az üveg alatti főzőfelületet melegítik, míg a csúcstechnológiás halogén főzőlapok, mint például a Miele HiLight kerámia főzőlapok, a vörös fény egy speciális formáját használják a serpenyő felmelegítésére. Az elektromos főzőlapok legfőbb előnye az elegáns kivitel és a keret nélküli kialakítás, valamint az, hogy igazán könnyen tisztíthatók. A kiválasztásakor érdemes átgondolni, hogy a kerámia főzőlap milyen kényelmi és biztonsági alternatívákkal könnyíti a főzést.
A Miele indukciós főzőlap
A Miele indukciós főzőlap is elektromos főzőlap, áramra van hozzá szükség, de más a működési elve. A Miele indukciós főzőlapok mágneses mezőt hoznak létre az indukciós elem és a főzőedény alapja között. Így közvetlenül a serpenyőt vagy edényt melegítik, ahelyett, hogy energiát pazarolnának a főzőfelület felmelegítésére, amely csak ezután melegíti fel a főzőedényt és az ételt. Az indukciós főzőlapok hihetetlenül népszerűek számos előnyük miatt, amelyek közé tartozik, hogy nagyon gyorsan felmelegednek, rendkívül energiatakarékosak, kerámia felületük elegáns, süllyesztett kialakítással büszkélkedhet, és a biztonságosabb működés érdekében nagyon kevés maradék hőt termelnek. Érdemes figyelembe venni, hogy a Miele indukciós főzőlaphoz az öntöttvas vagy acél főzőedények ideálisak, de az alumínium vagy réz serpenyők nem működnek elég hatékonyan, kivéve, ha az alsó részükön található egy olyan kiegészítő réteg, amelyhez a mágnes megtapad.
Ismerd meg a Miele főzőlap kínálatát és válaszd ki a Számára tökéleteset. Ha szeretnél még több segítséget kapni a döntéséhez fáradj be a bemutatótermünkbe, ahol szakértő kollégáink minden kérdésére választ adnak.