Hópihés Piskótatekercs

Hozzávalók:
Mintázás:
- 1 tojásfehérje
- 30 g cukor
- 30 g vaj
- 35 g liszt
- 5 tojás
- 5 ek liszt
- 5 ek kakaó
- 6 g sütőpor
- 5 ek cukor
Csokoládékrém:
- 2 dl habtejszín
- 90 g csoki
- 50 g teavaj
- 50 g cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
- A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
- A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez.
- Majd hűtsük le jól.
- A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
- Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
- A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
- A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
- Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Nutellás csavart csiga
Hozzávalók (24 db):
Tészta:
- 85 dkg liszt
- 40 g élesztő
- 5 dl tej
- 5 tojássárgája
- 5 ek cukor
- 5 ek olaj
Töltelék:
- nutella
Lekenés:
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
- A lisztbe csináljunk egy mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt. Öntsünk rá kb 1 dl langyos tejet és 1 ek cukrot és hagyjuk felfutni.
- Majd adjuk hozzá a többi cukrot és a tojássárgáját és kezdjük el összegyúrni úgy, hogy a tejet adagoljuk hozzá. A végén pedig az olajat adjuk hozzá.
- Ha simára gyúrtuk hagyjuk 1 órán kelni.
- Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél cm vastagra. (Én 2 adagban készítettem el!)
- Majd az egyik felét kenjük meg nutellával. (Könnyebb kenni, ha egy kicsit megolvasztjuk)
- Azt az oldalát amit nem kentünk meg hajtsuk a nutellás felére és vágjunk pizzavágóval 1 cm széles csíkokat.
- A csíkokat csavarjuk meg, majd csigaformában helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- További félórán át hagyjuk kelni.
- Majd a tetejét kenjük meg tojássárgájával.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 20 percig. (Amíg a teteje aranybarna lesz.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C