Kávés Creme Brulée

Hozzávalók (3 tálka):
 

2 dl habtejszín
1 adag kávé
1 csomag vaníliás cukor
3 tojásságája
90 g cukor


Tetejére:

3 tk cukor


Elkészítés: 
  1. A tejszínt és a kávét a vaníliás cukorral forraljuk fel.
  2. A tojássárgáját a cukorral kézi habverővel keverjük habosra.
  3. A felforralt tejszínes kávét kanalanként kavarjuk a cukros tojássárgájához.
  4. Az elkészült krémet osszuk szét 3 tálkába.
  5. Majd a tálakat helyezzük egy tepsibe.
  6. Ezután öntsünk annyi felforralt vizet a tepsibe, hogy a tálkák feléig érjen 
  7. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 35 percig. 
  8. A sütőből kivéve még remegős a krém, de később szilárdulni fog.
  9. Tegyük hűvös helyre, ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.
  10. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét 1 tk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk meg a cukrot.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 160°C

Tartalomhoz tartozó címkék: Videók