A gőzpároló napjaink egyik legkedveltebb berendezése. Különlegessége abban, rejlik, hogy a mikrohullámú sütő tökéletes helyettesítője, tehát alkalmas: párolásra, főzésre, olvasztásra, kelesztésre. Használata ugyan hosszabb ideig tart, azonban több tányér, tepsi helyezhető el benne. Készíthetsz egyszerre halat, csoki tortát és sült burgonyát, légkeverésének köszönhetően az ételek nem veszik át egymás illatát, így bátran kombinálhatod a leglehetetlenebb párosításokat is, és egy több fogásos menüt akár 30 perc alatt megsüthetsz.
A benne elkészített ételek minősége melegítéssel sem romlik, megőrzi vitamin-és ásványianyag tartalmának legnagyobb részét. Így fenntartva a szervezet számára legfontosabb tápanyagok megfelelő bevitelét. Sokan tartanak a mikrohullámú sütő káros hatásától, míg a gőzpároló valóban természetes módszerrel készít el egészséges ételeket.
Miért is lehet káros a mikrohullámú sütő?
A mikrohullámú sütőben egy úgy nevezett magnetron található, ami nagy frekvenciájú (általában 2450 MHz) elektromágneses sugárzást állít elő, ez a sugárzás a mikrohullámú sugárzás. A mikró ajtajában egy fém védőháló van, ez akadályozza meg a mikrohullámok kijutását és kültéri roncsoló hatását. Ha ez a védőháló megsérül vagy az ajtó rongálódik, a készülék közvetlen közelében égési sérüléseket okozhat.